Home / Vår verksamhet

Vår verksamhet

Imam Sadeq Center är en ideell organisation som syftar till att inspirera människor genom tidlösa exempel av familjen Ahlulbayt (A.S) och föra en positiv förändring i den värld vi lever i.

Denna kampanj är helt enkelt; inte om personliga övertygelser eller samhällsklass.
Det handlar om vår kollektiva mänsklighet, våra vanliga orsaker för godhet och utsikterna för den vackra världen som är inom räckhåll, om var och en av oss ger det lilla vi kan ge.

Här vill vi besvara vanligaste frågorna som kan uppstå om Ahlulbayt (A.S):

Är Ahlulbayts berättelse endast relevant för muslimer?
– Ahlulbayts berättelse är urtypen som påminner oss om vikten av att stå upp mot orättvisa och tyranni. I varje land och tid, för varje nation och ras, ger Ahlulbayts berättelse inspiration och uppmuntran för människor: att bli medveten om förtryck och att vidta åtgärder, oavsett hur litet, att tala och agera mot det.
Är Gandhis och Martin Luther Kings berättelser bara relevant för hinduer och kristna respektive?

Vad var Ahlulbayts motivation?
– Ahlulbayt motiverade deras handlingar genom att tillskriva dem till en önskan, reformering av nationen; att uppmuntra samhället till godhet och att stå upp mot lögn.

Vill du veta mer om familjen Ahlulbayt? Kika in på fliken ”Vilka är Ahlulbayt?”

Vi arbetar med ungdomar och familjer som behöver stöd i språk och anvisningar för att lättare etablera sig i det svenska samhället

Vi arrangerar årligen religiösa och kulturella ceremonier vid heliga högtider som Moharram, Fatemiyeh, Eid Ghadir, Eid Fitr och Ramadan

Följ oss i våra aktiviteter via vår Facebook-sida.